Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Taument nog niet overtuigend bij Anderlecht

Home

AALST (ANP) - Een goed uur duurde het debuut van Gaston Taument zaterdagavond bij Anderlecht. Het Brusselse legioen scandeerde zijn naam uit volle borst maar de 27-jarige aanvaller had nauwelijks een aandeel in de overwinning bij Eendracht Aalst (2-3).

Taument maakte een verdwaalde indruk in het Pier Cornelis-stadion, het Madurodam van de Belgische voetbalbastions. “Ik kreeg amper bruikbare ballen”, mokte hij in de kleedkamer. Eén minuut voor zijn wissel in de 68ste minuut miste hij op 2-2 een dot van een kans. “Ik was nooit een killer, maar die had ik zelfs niet mogen missen.”

Bij Anderlecht tekende de international, die vijftien keer voor Oranje uitkwam, een contract van vier jaar. Buiten de lijnen werd hij een man in bonus. De man van één miljard, volgens een Brusselse verslaggever. Francs wel te verstaan, in vier jaar. Omgerekend komt dat neer op een jaarsalaris van 1,4 miljoen gulden. Exclusief premies.

Binnen de lijnen was hij zaterdag een modale speler. Geen schaduw van de snelheidsduivel in zijn glorietijd bij Feyenoord. Taument werd het slachtoffer van het Bosman-arrest. Transfervrij aangetrokken door Benfica, waar hij zelden speelde, binnen een half jaar verkocht aan Anderlecht.

Taument werd op voorspraak van Arie Haan gekocht. Haan nam begin dit jaar bij Anderlecht de regie over van Vandereijcken. “Gaston is een directe versterking voor Anderlecht”, wist Haan zaterdag. “Niet zoals hij tegen Eendracht speelde, maar hij kan natuurlijk veel beter.” In zijn Feyenoord-periode lagen Taument en Haan wel eens overhoop. Zaterdagavond kwam er geen kwaad woord over de lippen van beide kemphanen.

“Eerlijk gezegd viel het debuut mij een beetje tegen”, erkende Taument. “Op dat piepkleine veldje had ik constant twee man in mijn nek. Bovendien miste ik wedstrijdritme en begon ik licht geblesseerd.” Hij had last van een hamstringblessure in het linkerbovenbeen waardoor hij aan startsnelheid inboette. Slechts één mede-speler voelde hem aan: Enzo Scifo. “Taument kan in de toekomst met Scifo een gouden tandem vormen”, denkt Haan. De speler zelf hield zich op de vlakte. Hij wil eerst acclimatiseren in Brussel.

Deel dit artikel