Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tank Girl verkoopt nu al als een trein

Home

De bedenkers van de strip Tank Girl wisten in 1988 nog niet dat hun wondervrouw eens de wereld zou veroveren. Tank Girls avonturen in een futuristische wereld verschenen voor het eerst in het blad Deadline. De gepiercte biseksuele punk, die niet vies is van drugs, werd een 'underground'-heldin. Nu deze week de film in Nederland in premiere ging, is ze echter hard op weg hier een 'bovengrondse' rage te worden.

“Tank-Girl heeft persoonlijkheid. Ze is moedig, intelligent, humoristisch, geeft niks om zakelijke dingen en ze is a-modieus en daarom juist modern”, omschrijft Afiza Ghazlan de gewelddadige super-vrouw, die af en toe ook lief kan zijn. Ghazlan is eigenaresse van Façade, de enige winkel in Nederland die al heuse Tank Girlkleding verkoopt. “Tot voor kort had ik een hele voorraad in de zaak, maar alles is al uitverkocht. Ik denk dat ik pas over twee weken weer redelijk wat spullen heb om te verkopen.”

Speelt de film nou in op groeiende aantallen ruige meiden die zich nergens wat van aantrekken, of wil de film juist suggereren dat je je tegenwoordig zo moet gedragen? Volgens Ghazlan zijn de uitverkochte kleren het bewijs dat meer meisjes zich in Tank-Girls veranderen. “De handel in de kledingbranche loopt terug. Winkeliers klagen dat de kopers wegblijven. En ik kan juist de enorme vraag niet meer aan.”

Maar wat bezielt meiden nou om in punkkleren rond te lopen en net zo hard te vloeken en gewelddadig te zijn als Tank Girl? Ze mag volgens de fans dan wel sexy en supervrouwelijk zijn, ze heeft ook een hoop agressie in haar lijf zitten. Ghazlan: “Vooral haar loyaliteit is uniek. Een eigenschap die je vandaag de dag niet meer ziet. Tank Girl is een vrouw die zelfs de dood in gaat voor haar beste vrienden.”

Cursus stoer meisje

't Is nog even afwachten of de stoere meisjes na de premiere van de film Tank Girl werkelijk als paddestoelen uit de grond zullen schieten. Als het aan de makers ligt in ieder geval wel: die willen hun cd's en T-shirts wel verkopen. Maar welke eigenschappen moet een echte 'Pippie met tatoes' bezitten?

1. Een Tank Girl heeft een geschoren hoofd met sprieterige vlechtjes

2. Korte, felgekleurde, gescheurde shirts met futuristische prints erop, topjes, minirokken en grote legerbroeken. Een Tank-Girl hoeft niet persé via de winkel van Ghazlan aan de juiste kleding te komen. Met een bezoekje aan een dump-store en een paar eigenhandig verscheurde shirts kom je natuurlijk ook ver.

3. Tank Girl drinkt bier, rookt, gebruikt drugs. Ze schreeuwt, vloekt, spuugt.

4. Ze is zelfstandig, slim, sexy, en trekt zich nergens wat van aan. Foute mannen kunnen maar beter uit de buurt blijven.

5. De strip is de echte basis van Tank Girl, véél ruiger dan de film.

7. Probleempje: Tank Girl rijdt rond in een echte tank...en waar je die nou vandaan moet halen?

Deel dit artikel