Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tanja Groen betrokken in zaak-Dutroux

Home

Van onze correspondent BRUSSEL - De Belgische justitie onderzoekt of wellicht ook het Nederlandse meisje Tanja Groen slachtoffer is geworden van Marc Dutroux. De speurders hebben ouders van tal van vermiste jongeren, onder wie Tanja, gevraagd om 'materiële bewijsstukken' te komen bekijken.

Het gaat om kleding en speelgoed die in beslag zijn genomen bij Dutroux en leden van zijn 'pornobende'. Aan die bende worden vier gevallen van ontvoering, seksueel misbruik en moord toegeschreven, op de Vlaamse meisjes An en Eefje, en de Waalse Julie en Melissa.

Tanja Groen was 18 jaar oud, toen ze in de zomer van 1993 verdween in de buurt van Maastricht, tijdens een ritje per fiets. Een grootscheeps onderzoek leverde geen enkel bruikbaar spoor op. Sinds de zaak-Dutroux losbarstte, meende de familie dat de Belgische speurders hun dochter in het onderzoek moesten betrekken.

Tientallen ouders zullen de komende tijd een kleine 4500 voorwerpen bekijken die bij Dutroux en de zijnen werden aangetroffen.

Deel dit artikel