Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Taihuttu met zes goals à la Van Basten

Home

Van onze sportredactie AMSTERDAM - Zonder het zelf te beseffen trad Jerry Taihuttu zaterdag in de voetsporen van Marco van Basten. De 27-jarige spits van TOP Oss trof zes keer doel in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven (7-2).

Daarmee evenaarde Taihuttu bijna twaalf jaar na dato de prestatie van Van Basten. Op 8 december 1985 maakte Van Basten zes van de negen doelpunten voor Ajax in de wedstrijd tegen Sparta (9-0). Drie maanden eerder had hij tegen Heracles vijf treffer gemaakt. In dat seizoen werd Van Basten topscorer met 37 goals.

Opvallend genoeg stond het zaterdag in Oss bij rust slechts 1-0, wel door een doelpunt van Taihuttu. Na rust raakte de voormalige spits van Fortuna en Helmond Sport op drift. Hij prikte raak in de 46ste, 54ste, 70ste, 81ste en 90ste minuut.

Het spreekt voor zich dat Taihuttu nooit eerder zo vaak scoorde. “Ik heb een paar keer een hattrick gemaakt, verder niet.”

De aanvaller, bezig aan zijn tweede seizoen in Oss, maakte tot zaterdag zeven treffers. “Maar ik heb nogal wat duels gemist.”

Taihuttu staat op de topscorerslijst met dertien doelpunten nu op een gedeelde derde plaats met Langerak van AZ. De lijst wordt aangevoerd door Harry van der Laan van Cambuur met negentien treffers. Jan Bruin van Zwolle is tweede met een totaal van veertien.

TOP is na de productiefste wedstrijd van het seizoen nu vierde in de eerste divisie. De ploeg van Lex Schoenmaker liep als enige van de concurrenten twee punten in op koploper AZ.

Deel dit artikel