Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Tabaksfabriek Drachten gekocht en gesloten

Home

DRACHTEN (ANP) - Het Britse Imperial Tobacco sluit de tabaksfabriek in Drachten, die het concern in april overnam van Douwe Egberts Van Nelle.

Als gevolg daarvan gaan zestig arbeidsplaatsen verloren. De directie van Imperial Tobacco streeft ernaar de werknemers uit Drachten een passende functie aan te bieden in de fabrieken in Joure en Meppel.

De sluiting van de fabriek hangt samen met een ingrijpende reorganisatie die Imperial Tobacco wil doorvoeren in de overgenomen shagfabrieken van DEVN. Er wordt een bedrag van 22 miljoen gulden geïnvesteerd in nieuwe machines.

Algemeen directeur F. Rogerson van de shagtabakdivisie van Imperial Tobacco zei in een toelichting: “Deze reorganisatie is een onderdeel van de plannen om de bedrijven van Van Nelle Tabak op een effectieve wijze te combineren met die van Imperial.” De reorganisatie is volgens hem tevens gunstig voor de export doordat het concern zo bespaart op de kosten. Onder de merken die Imperial Tobacco in april verwierf zijn onder andere Drum, nummer één op de wereldmarkt voor shag, en Van Nelle.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie