Taakstraffen voor vier Ajax-hooligans

home

De ME voert een charge uit op de Oudezijds Achterburgwal waar voetbalfans rondom de wedstrijd Ajax-Manchester United zich hebben verzameld. © anp

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag vier Ajax-supporters veroordeeld tot taakstraffen tussen de 60 en 150 uur voor openlijke geweldpleging. De mannen raakten op 16 februari in het centrum van Amsterdam slaags met supporters van de Engelse voetbalclub Manchester United.

Manchester United speelde die avond in de Arena tegen Ajax. Vooraf had de gemeente al extra veiligheidsmaatregelen getroffen, omdat het in het verleden al vaker uit de hand was gelopen tussen supporters van beide clubs.

Een van de Ajax-supporters kreeg naast een taakstraf van 150 uur, waarvan 50 voorwaardelijk, ook een stadion- en gebiedsverbod opgelegd. Hij mag zich de komende 2 jaar niet in of rond de Arena begeven.

De middag voor de bewuste wedstrijd in de hoofdstad moest de ME in actie komen op en rond de Wallen, waar supporters elkaar massaal te lijf gingen. In totaal werden 25 hooligans opgepakt.


Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie