Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Taakstraf voor 'treitervlogger' Boef

Home

© ANP

Vlogger en rapper Boef heeft woensdag van de politierechter in Breda een taakstraf gekregen van tachtig uur, waarvan veertig voorwaardelijk. De rapper heeft zich schuldig gemaakt aan het beledigen van een agent in een van zijn filmpjes op social media.

Ook is de Tilburgse rapper veroordeeld omdat hij zich in september niet bij de politie meldde, terwijl dat wel moest. Boef, behangen met goud en de hele zitting verscholen onder een enorme capuchon met bontkraag, beriep zich op artistieke vrijheid. De rechter was het daarmee niet eens. Dat hij zich niet meldde, kwam volgens de rapper doordat een optreden was uitgelopen.

De officier van justitie had honderd uur werkstraf en twee weken voorwaardelijk geëist, tegen de man die in haar ogen een treitervlogger is.

Lees verder na de advertentie

Vechtpartij

Sofiane Boussaadia, zoals Boef heet, werd vorig jaar in september opgepakt, toen hij jongeren zou hebben opgeroepen tot een vechtpartij met de aanhang van een rivaliserende rapper in Tilburg-Noord. Toen hij na vier dagen vrij kwam, zei hij in een filmpje op Snapchat dat hij de dochter van een agent 'zou neuken'. De rechter noemde dat 'denigrerend en schofferend'.

De rapper moest zich op 17 september tussen twee concerten door melden bij de politie. De eerste liep uit, zei hij woensdag. Daarna zou hij met 180 kilometer per uur van Kerkrade naar Tilburg zijn gereden, maar toen werd hij aangehouden. Daardoor kon hij zich niet melden, vertelde hij.

Vanwege de ophef rond zijn persoon werden in september optredens van hem in Dordrecht, Eindhoven en Tilburg geannuleerd.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie