Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

T-rex komt vrijwel zeker naar Naturalis in Leiden

Home

Redactie

Een replica van een levensgrote tyrannosaurus rex staat op het station Leiden Centraal met als doel om genoeg geld te verzamelen om een echt skelet uit de Verenigde Staten naar Naturalis over te brengen. © ANP

De inzamelingsactie Tientje voor T-rex van Naturalis in Leiden heeft tot nu toe ruim 3 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Het is daarmee zo goed als zeker dat het skelet van de vleesetende dino naar het Nederlandse museum wordt verscheept.

De actie is opgezet om het skelet van door medewerkers van museum Naturalis opgegraven tyrannosaurus rex van de Verenigde Staten naar Leiden te verhuizen. Daarvoor is 5 miljoen euro nodig. Het museum verwacht dat het dit jaar nog gaat lukken om het bedrag bijeen te krijgen.

De vleesetende dino kan het pronkstuk worden in de nieuwbouw van Naturalis. Die komt naast het huidige museumgebouw en moet in 2017 opengaan. Daarmee is Naturalis het enige museum buiten Noord-Amerika dat de legendarische dino in zijn collectie heeft en aan het publiek toont.

Tijdens een feestelijke presentatie van de tussenstand van de actie, werd ook de Naturalis Dinosaurus App gelanceerd. Volgens Naturalis biedt de app het eerste Nederlandse naslagwerk over dinosauriërs op wetenschappelijke basis. Liefhebbers van dino's vinden hierin 160 soorten met tekeningen en beschrijvingen.

Lees verder na de advertentie
Een kuit en scheenbeen van het skelet dat in de Amerikaanse staat Montana is gevonden. © ANP Communique
De vinders van het skelet met de blootgelegde schedel. © ANP Communique

Deel dit artikel