Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Suez en Gaz de France fuseren tot GDF-Suez

Home

(Novum/Betten) - Suez en Gaz de France gaan fuseren. Dat is maandagochtend middels een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt. De nieuwe naam van de samengevoegde onderneming wordt GDF-Suez.

Het betreft een fusie van gelijken, met een uitwisselingsratio van 0,9545 tegen 1, of 21 aandelen Gaz de France voor 22 aandelen Suez. De Franse staat wordt de belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf met een belang van 35%. De transactie moet in 2008 afgerond zijn.

Zondagavond stemden de raden van bestuur van beide bedrijven in met de samensmelting. Om de fusie mogelijk te maken doet Suez afstand van zijn milieutak, die als Suez Environnement naar de beurs wordt gebracht. Daarbij wordt 65% van de aandelen van Suez Environnement uitgekeerd aan de aandeelhouders van Suez. GDF-Suez behoudt een controleminderheid van 35%.

GDF-Suez wordt een onderneming met een marktkapitalisatie van EUR 90 miljard en een omzet van EUR 72 miljard. GDF-Suez wordt wereldleider op het vlak van LNG (liquefied natural gas) met een marktaandeel van 25% in Europa.

Deel dit artikel