Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Student uren vastgezeten tussen twee muren

Home

Redactie

De Groningse Poelestraat. © GOOGLE STREETVIEW
Update

Een 19-jarige student heeft in Groningen in de nacht van dinsdag op woensdag uren vastgezeten in een spleet tussen twee panden in de binnenstad. Hij is waarschijnlijk van een dak gevallen en kwam daarna enkele meters boven de grond klem te zitten tussen twee muren, zo meldde de brandweer woensdag.

De ruimte waarin de jongen bekneld zat, is zo'n 20 centimeter breed. Een medewerker van een grillroom in de Poelestraat hoorde rond half drie een schreeuw en waarschuwde de politie. Agenten ontdekten de jongen, die zich op zo'n 5 meter afstand van de voorgevel bevond, door met een zaklamp in de smalle ruimte tussen de twee panden te schijnen.

De brandweer probeerde in eerste instantie de jongen van bovenaf te bevrijden. Toen dit niet lukte, is vanuit een van de gebouwen een gat in de muur gemaakt. De brandweer moest daarvoor klopboren laten aanrukken van gespecialiseerd bedrijf. De politie vermoedt dat de student, die gedronken had, via een raam op het dak een luchtje aan het scheppen was en is gevallen.

Volgens een woordvoerder was de jongen redelijk rustig. 'Maar toen hij eenmaal via het gat in de muur de arm van een brandweerman kon vasthouden, heeft hij die niet meer losgelaten.' De student was niet ernstig gewond, maar is wel naar het ziekenhuis gebracht. Bij de operatie waren zo'n 20 hulpverleners betrokken. Volgens de brandweer was het een 'uitermate lastige klus'.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie