Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Stropers doden 96 zeldzame schildpadden op Madagaskar

Home

© Thinkstock

Op Madagaskar hebben stropers 96 zeldzame stralenschildpadden gedood. De politie trof in een stroperswoning de pantsers en het inmiddels al gerookte vlees van de dieren aan. Acht stropers werden in hun slaap verrast en opgepakt, meldt een politiewoordvoerder op het eiland.

Goed nieuws is dan weer dat in het huis in het diepe zuiden van Madagaskar 30 nog levende schildpadden werden gevonden. De dieren werden in beschermd gebied weer vrijgelaten.

Volgens schildpaddenexpert Herilala Randriamahazo van de organisatie Turtle Survival Alliance worden op Madagaskar jaarlijks minstens 60.000 schildpadden illegaal gedood of naar het buitenland gesmokkeld. Hun vlees wordt beschouwd als een delicatesse. 'Die enkele daders die op heterdaad betrapt worden, zijn slechts het topje van de ijsberg', aldus Randriamahazo.

De enkel op Madagaskar voorkomende stralenschildpad staat op de lijst van bedreigde diersoorten van de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) en zal volgens experten binnen nu en 40 jaar mogelijk uitgestorven zijn.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie