Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Stripschapprijs 2012 naar Eric Heuvel

Home

ANP/ Redactie

Crew van de serie Toen was geluk nog heel gewoon die werd verstript door Heuvel. © ANP

De 39e Stripschapprijs gaat naar Eric Heuvel (51). Hij verwierf de meeste bekendheid met zijn historische strips over de Tweede Wereldoorlog: De ontdekking, De zoektocht en De terugkeer.De burgemeester van Gorinchem, Piet IJssels, reikt de belangrijkste stripprijs van Nederland uit op 10 maart tijdens De Stripdagen in Gorinchem.

De Stripschapprijs wordt sinds 1974 toegekend door Het Stripschap, Nederlands centrum voor belangstellenden in strips.

'Als er in de afgelopen jaren een Nederlandse striptekenaar is geweest die een eigen oeuvre heeft opgebouwd, dan is dat Eric Heuvel wel', meent de jury. Heuvel tekende de avonturenreeks January Jones voor het stripweekblad Eppo, verstripte de tv-serie Toen was geluk heel gewoon voor tv-gids KRO Studio en maakte Geheim van de tijd en Bud Broadway voor het AD.

Daarnaast bouwde hij een geslaagde carrière op als één van Nederlands meest succesvolle reclamestriptekenaars voor onder meer Reaal Verzekeringen, het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB en warenhuisconcern Blokker.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie