Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Strenge predikant laat gezin de kerk uitzetten

Home

KOOTWIJKERBROEK- De Nederlands-Hervormde kerkgemeente in Kootwijkerbroek beleefde zondagmorgen een emotionele dienst. Dominee W. Meijer zei ,,aangeslagen en teleurgesteld'' te zijn in de dorpsbewoners die zich zaterdag hadden misdragen. Een man die opstond tegen de dominee werd met zijn gezin uit de kerk verwijderd.

,,We mogen geen eigen rechter spelen, maar ons in de hand van Hem leggen die over de rechtvaardigheid oordeelt'', sprak dominee Meijer. Hij veroordeelde daarmee de ,,doldrieste menigte'' die zaterdag op jacht was geweest naar medewerkers van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees. Meijer, die de acties van nabij had meegemaakt, zegde een preekbeurt in Voorthuizen af, omdat hij voor zijn eigen gemeente wilde staan.

De veroordeling van het wangedrag werd de voorganger door een van zijn gemeenteleden niet in dank afgenomen. Deze man stond op en riep dat de dominees de oorzaak van alle ellende waren. Daarop liet Meijer de man met zijn vrouw en twee kinderen door vier ouderlingen uit de kerk verwijderen. Volgens de koster werd een andere kerkganger onwel tijdens de dienst.

De frustratie bij de Kootwijkerbroekers komt volgens Meijer doordat gezond vee wordt gedood. ,,Met het massaal doden van gezonde dieren wordt Gods schepping aangetast.''

Deel dit artikel