Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Stichting: Wij steunen geen terrorisme

Home

Van onze verslaggever

DEN HAAG - De stichting Solidariteit met Iraanse Mensen (SIM) is verbaasd en bezorgd nu Nederland haar bankrekeningen wil bevriezen. Dat zegt A. Ahmadi, vrijwilliger voor de Haagse stichting.

De SIM zegt geld in te zamelen voor kinderen die lijden onder het regime van Iran, maar volgens de Algemene Inlichten en Veiligheidsdienst (AIVD) gaat het geld naar de Moedjahidien Khalk, een Iraanse oppositiegroep die vanuit Irak aanslagen pleegt in het thuisland. De Moedjahidien staan sinds mei 2002 op de Europese lijst van terroristische organisaties. De AIVD en Buitenlandse Zaken overleggen nog over de maatregelen tegen de SIM. Dinsdag rolde Frankrijk de Moedjahidien in dat land al op met een reeks aanhoudingen en inbeslagnames.

,,De SIM heeft niets met de Moedjahidien te maken'', zegt Ahmadi. ,,Dat zijn leugens van het Iraanse regime. Wij zullen elke maatregel tegen ons juridisch aanvechten.''

Deel dit artikel