Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Stichting voor Anne Frankboom stopt ermee

Home

De Anne Frankboom wordt in stukken gezaagd. © ANP
Update

De stichting die zich inzette voor het behoud van de Anne Frankboom, stopt ermee. De kastanje is inmiddels omgewaaid en een conflict met een aannemer is afgehandeld. Dat heeft zij vandaag bekendgemaakt.

De Stichting Support Anne Frank Tree werd enkele jaren geleden opgericht om de boom te redden. Het Amsterdamse stadsdeel Centrum en de Anne Frank Stichting wilden de boom in 2007 laten kappen, omdat hij ziek was. De stichting wist dat te voorkomen. Zij liet een speciale constructie bouwen om te voorkomen dat hij omviel, maar dat gebeurde op 23 augustus 2010 toch.

Nieuwe loten
In de stronk zitten nu wel weer flink wat loten en mogelijk groeit een daarvan weer uit tot een 'echte' boom. Op dat proces ziet weer een andere stichting toe, de stichting Wereldboom.

Na het omwaaien van de boom kreeg Support Anne Frank Tree een conflict met de aannemer die de kastanje had weggesleept. Die wilde voor deze dienst 16.000 euro zien en kreeg daarin gelijk van de rechter. De sponsor van de stichting heeft dat bedrag inmiddels betaald.

Al met al heeft Support Anne Frank Tree nu niets meer te doen. Volgens voorzitter Helga Fassbinder heeft de stichting wel veel bereikt. Als de boom in 2007 namelijk was gekapt, had hij namelijk geen tweede leven meer gekregen.

Deel dit artikel