Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Stel krijgt 100 zweepslagen om buitenechtelijk kind

Home

Een vlag van de Ansar Dine Islamic groep. © reuters

Op een plein in de Malinese stad Timboektoe hebben vandaag een man en een vrouw 100 zweepslagen gekregen omdat zij samen een buitenechtelijk kind hebben. Daarna liet het stel zich in een ziekenhuis behandelen.

De straf was opgelegd door de islamistische groep Ansar Dine die eind maart de macht greep in het noorden van Mali en de sharia wil invoeren. Volgens een plaatselijke functionaris is het de eerste keer dat zo'n draconische straf wordt opgelegd voor een buitenechtelijk kind. 'Mensen keken alsof het een show was. Ik zag hoe jongeren naar het plein kwamen.' Zes andere vrouwen met buitenechtelijk kinderen zouden binnenkort ook worden bestraft.

De vandaag gestrafte vrouw zou 18 jaar oud zijn. Na het buitenechtelijke kind is ze opnieuw zwanger, zegt haar familie.

Mali is in meerderheid islamitisch, maar had lang een seculiere en gematigde cultuur. Timboektoe was een ontmoetingspunt van verschillende godsdiensten en culturen. Het was in de 15e en 16e eeuw het centrum van de islamitische wetenschap. Timboektoe staat op de Werelderfgoedlijst.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie