Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Steffie Kouters bekroond voor interview Van Gaal

Home

(Novum) - Steffie Kouters heeft dinsdag de 'Luis' gewonnen voor haar interview met voetbaltrainer Louis van Gaal. Volgens de jury had de Volkskrant-journaliste alles in het interview gestopt. "Je kunt erom lachen, kunt ontroerd zijn, het is goed geschreven. En de interviewster is zelf niet te nadrukkelijk aanwezig." De winnares ontving naast de roem een kunstwerk.

In dit eerste Luis-jaar werden 67 interviews van 45 verschillende journalisten ingezonden. De jury was niet erg te spreken over de kwaliteit van de meeste ingezonden interviews. "Veel voorspelbare stukken, vaak krijg je ook het gevoel dat de interviewer niet wezenlijk in de te interviewen persoon is geïnteresseerd", merkte een lid van de jury op.

De jury boog zich ook over de inzendingen voor de Studentenluis, maar kwam tot de conclusie dat geen van de vraaggesprekken in aanmerking kwam voor deze onderscheiding. "Interviewen is toch echt meer dan een bandje afluisteren en uittikken", aldus een jurylid. "En de Nederlandse taal moet in orde zijn."

De journalistenprijs is een initiatief van Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. De organisator is van plan de wedstrijd volgend jaar weer te houden.

Deel dit artikel