Steenrijke sjeik laat kanaal uitgraven in de vorm van zijn naam

home

Redactie

Het (nog niet geheel met water gevulde) kanaal in de vorm van de naam van de sjeik in Abu Dhabi. (screenshot Google Maps)

Donald Trump, de rijke Amerikaanse zakenman, zet zijn naam op vrijwel elk gebouw dat hij laat bouwen. Het kan rigoureuzer. Een steenrijke sjeik in Abu Dhabi liet zijn naam uitgraven in een van de eilanden die de man bezit.

Sjeik Hamad bin Hamdan Al Nahyan besloot een kanaal te laten uitgraven in de vorm van zijn naam, op een zanderig eiland in Abu Dhabi, zo melden verschillende media, waaronder Forbes. Hier en daar wordt gespeculeerd over de echtheid van het bericht, maar de naam is te zien vanuit de ruimte, en (dus) in Google Maps (zie hiernaast).

De reden? Behalve een gevolg van enorme rijkdom en creatieve ideeën zou het kanaal volgens Forbes wel eens een belangrijke toeristische attractie kunnen zijn. Het eiland, Al Futaisi, zou volledig in handen zijn van de sjeik, en bevat al verschillende resorts, een golfbaan en paardenstallen.

Een beetje excentriciteit is de sjeik overigens niet vreemd. Hij zou meer dan 200 auto's bezitten, waaronder zeven Mercedessen die in de kleuren van de regenboog zijn gespoten. Vandaar de bijnaam van de man: de regenboogsjeik. Die overigens ook het nationale automuseum van de Verenigde Arabische Emiraten bouwde, inclusief een gebouw dat een exacte replica van de aarde zelf is, zij het een miljoen keer kleiner.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie