Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Steeds meer supermarkten willen lastige scholieren buitenhouden

Home

Van een onzer verslaggevers

ARNHEM - Supermarkten zien sommige klanten liever gaan dan komen. Vier van de tien supermarkten in de buurt van een school hebben last van leerlingen die tijdens de pauzes komen winkelen. De winkeliers klagen tegen hun vakblad Distrifood over diefstal en overlast. Vooral middelbare scholieren zijn niet welkom, volgens een telefonische enquête onder 125 supermarktbazen.

Een winkelier in Zuid-Holland heeft een oplossing bedacht in overleg met de buurt en de school: in de pauzes is er een sportprogramma. De leerlingen die toch iets willen kopen, komen niet verder dan de kassa. “Ik laat ze niet verder de winkel in.”

Een andere supermarkt in het westen van het land levert goedkope blikjes frisdrank aan de school. “De leerlingen komen niet meer naar de winkel.”

De winkels die geen problemen melden, nemen wel maatregelen. “Als er een groepje jongelui binnenkomt, houdt het personeel hen wel extra in de gaten”, zegt een winkelier in Drente. Een Friese supermarkt laat maar twee scholieren tegelijk binnen. “Bij diefstal pakken we de scholieren meteen aan. Die aanpak werkt.”

Deel dit artikel