Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Staatssecretaris Bruins wordt burgemeester

Home

(Novum) - Demissionair staatssecretaris van Onderwijs Bruno Bruins (VVD) wordt waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. De Zuid-Hollandse commissaris van de Koningin Jan Franssen zal Bruins benoemen nadat het nieuwe kabinet is aangetreden. In april wordt begonnen met de werving van een nieuwe burgemeester voor de ongeveer 73 duizend inwoners tellende gemeente.

De VVD belandde na de nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen in november in de oppositie. De 43-jarige Bruins keert dus niet terug in een regeringsfunctie. Bruins verving de huidige VVD-fractievoorzitter Mark Rutte in juli als staatssecretaris op Onderwijs, toen Rutte werd gekozen tot fractieleider van de liberalen. Voorheen was Bruins voorzitter van de verkeersorganisatie 3VO.

De huidige VVD-burgemeester van Leidschendam-Voorburg, Michiel van Haersma Buma, is eind januari gestopt en wordt vanaf 1 april dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Delfland.

Deel dit artikel