Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Staatsloterij komt met nieuwtje

Home

Van onze verslaggever

DEN HAAG - ,,Het kleine geluk staat centraal in Dayzers'', zegt voorlichter Nathalie Brand van de Staatsloterij. Gisteren werden de eerste loten verkocht van Dayzers, een nieuwe loterij van de Staatsloterij. Deelnemen is mogelijk door Dayzers te machtigen wekelijks 3,50 euro (7,70 gulden) van bank- of girorekening af te schrijven.

Deelnemers krijgen een Dayzers pasje, waardoor hun leven een kansspel wordt: spelers die in de supermarkt met de weekendboodschappen bij de kassa staan, kunnen hun pasje bij de kassa tonen. Als ze geluk hebben bepaalt het lot dat ze die dag zonder te betalen de winkel kunnen verlaten.

De ene week maakt een deelnemer kans op gratis winkelen, de andere week op een volle tank of een vliegticket naar Spanje. Welke bedrijven gratis hun producten gaan weggeven, is nog niet bekend. Grotere prijzen zijn er ook: elke zaterdag is de trekking van de hoofdprijs van 500000 euro. De prijzen moeten vooral de groep tussen de twintig en veertig jaar trekken, zegt Brand. Ze verwacht dat de deelnemers samen voor een jaaromzet van 100 miljoen gulden zorgen.

Nieuw is dat je bij deze loterij je eigen lotnummer kunt verzinnen, zegt Brand. ,,Wanneer ben je jarig? Zes april, dan krijg jij 0604. Wij voegen daar nog drie letters aan toe om te voorkomen dat iedereen die op die dag jarig is recht heeft op de prijs. Zo kan je je eigen geluksdag tot lotnummer bombarderen.''

Bij de Nationale Postcode Loterij, concurrent van de Staatsloterij, zijn ze niet blij met Dayzers. Volgens deze loterij was afgesproken dat de Staatsloterij en de NPL geen geluksdagen zouden gebruiken tot er een nieuwe wet op de kansspelen is.

Deel dit artikel