Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Staande ovatie bij mis Benedictus

Home

Redactie

Paus Benedictus XVI tijdens de viering van Aswoensdag © afp

De gelovigen in een volle Sint-Pieter hebben paus Benedictus XVI woensdag een staande ovatie gegeven. De viering op Aswoensdag was de laatste grote mis waarin Benedictus voorging, voor hij op 28 februari zijn ambt neerlegt.

De mis was wegens de grote belangstelling verplaatst van de Santa Sabinakerk op de Aventijn, een van de zeven heuvels van Rome, naar de grote basiliek in Vaticaanstad. 'Dank u. Laten we nu weer gaan bidden', zei de 85-jarige kerkleider, toen de ovatie verscheidene minuten had geduurd. In een ongebruikelijk gebaar zetten bisschoppen hun mijter af. Sommige konden hun tranen niet bedwingen.

De aartsbisschop van München, Reinhard Marx, zei in zijn preek met Aswoensdag dat Benedictus met zijn aftreden de kerk tot vernieuwing heeft opgeroepen. Hij heeft een traditie doorbroken en daarmee aangegeven dat de mens de moed moet hebben nieuwe wegen te bewandelen, zo prees Marx de paus, die van 1977 tot 1982 aartsbisschop van München was.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie