Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Spike Lee: Hollywood snapt niets van zwarte mensen

Home

Redactie

Filmmaker Spike Lee greep de vertoning van zijn nieuwe film Red Hook Summer op het Sundancefestival in de Amerikaanse stad Utah aan om eens te zeggen wat hij van Hollywood vindt. Ze snappen daar niets van zwarte mensen, zei Lee.

En dat is een van de redenen dat Lee niet naar een grote studio is gegaan voor de productie van zijn nieuwste film. 'Ik wilde verdomme geen instructies krijgen van een filmstudio die me zou vertellen wat ik moest doen. Fuck no', citeert The Wrap de Amerikaanse regisseur.

Ook zei Lee dat Red Hook Summer geen 'motherfucking' vervolg is op Do the Right Thing, een film van zijn hand uit 1989, waarin voornamelijk donkere acteurs zijn te zien.

Vervolgens ging Lee nog even door over de in zijn ogen onbegrijpelijke keuze van filmstudio Universal om geen vervolg op zijn film uit 2006, Inside Man,  te maken, om zich daarna te excuseren voor deze 'motherfucking' tirade.

Het Sundance-festival is het grootste festival van de Verenigde Staten voor onafhankelijke films.

Lees verder na de advertentie
Spike Lee in Utah, gisteren. © gettyHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie