Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Spies sabelt plan over hypotheekgarantie neer

Home

Redactie

Minister Spies (Binnenlandse Zaken). © ANP

De hypotheekgarantie wordt niet beperkt voor een kleine groep waar vooral starters toe behoren. Minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) zei dit vandaag tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Directeur Karel Schiffer van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen - die De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) regelt - zei gisteren tegen Het Financieele Dagblad dat de hypotheekgarantie flink beperkt zal worden. De NHG moet straks alleen nog beschikbaar komen voor degenen voor wie de garantie oorspronkelijk ook bedoeld was: mensen met een laag inkomen die de financiering van een huis niet rond krijgen.

Spies zei vandaag 'onaangenaam verrast' te zijn over de uitspraken van Schiffer. 'De uitspraken zijn slecht getimed en onverstandig', aldus Spies. Volgens de minister zijn er geen voorstellen in de maak om de NHG te beperken tot starters. De garantie die nu opgaat voor twee op de drie verkochte huizen, moet van het kabinet ook blijven gelden voor doorstromers.
 
Volgens Spies wordt het bedrag voor de hypotheekgarantie stelselmatig verlaagd tot maximaal 265.000 euro in 2014. Een beperking voor bepaalde groepen is evenwel niet aan de orde. 'De uitspraken zijn geheel voor rekening voor de heer Schiffer', zei Spies. Ze heeft hem uitgenodigd voor een gesprek om de zaak op te helderen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie