Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Spelersbonden ruziën over bijdrage clubs

Home

De spelersvakbonden VVCS en ProProf zijn opnieuw met elkaar in conflict gekomen. Dit keer gaat het over de verdeling van de werkgeversbijdrage van 250 000 gulden die in de cao voor contractspelers is vastgelegd.

De VVCS neemt geen genoegen met een fifty/fifty-verdeling. Volgens voorzitter Theo van Seggelen heeft de VVCS recht op het grootste deel, omdat zijn bond meer leden (ruim 800) heeft dan ProProf (ongeveer 200). ,,In andere bedrijfstakken wordt bij een verdeelsleutel ook gekeken naar het aantal leden, dat lijkt mij in dit geval dus ook niet meer dan normaal'', stelt Van Seggelen.

De 36 profclubs hebben tijdens de CAO-onderhandelingen met ProProf overeenstemming bereikt over een bijdrage van 250 000 gulden. De VVCS was niet bij de gesprekken aanwezig, omdat Van Seggelen herhaaldelijk liet weten dat hij niets met ,,een makelaarsclubje'' te maken wilde hebben.

Uiteindelijk sloten de VVCS en ProProf, dat op initiatief van de grote spelersmakelaars is opgericht, toch gezamenlijk met de werkgeversorganisatie FBO een CAO af. ,,Wij zijn geen partij in deze kwestie'', aldus FBO-directeur Gerard Slager. ,,Met ProProf is er een akkoord en later toonde ProProf zich bereid de VVCS toch erbij te betrekken. Deze drie partijen hebben de CAO ondertekend. Zij moeten onderling maar uitvechten hoe ze het geld verdelen.''

ProProf-voorzitter Jacques Teeuwen zegt dat de VVCS absoluut niet meer krijgt dan de helft. ,,Het is heel simpel: wij hebben al het werk gedaan en ervoor gezorgd dat er nu een CAO is.''

Deel dit artikel