Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Spanje verlaagt maximumsnelheid op wegen naar 110 km per uur

Home

© anp

Automobilisten moeten in Spanje vanaf vandaag minder hard rijden. De snelheid gaat van 120 naar 110 km per uur, zo heeft de Spaanse regering besloten.

De borden met 120 km per uur zijn tijdelijk overgeplakt met stickers waarop 110 km per uur staat. De verlaging van de maximumsnelheid op de Spaanse snelwegen is genomen in reactie op de snel stijgende olieprijzen door de aanhoudende demonstraties in de Arabische wereld.  Als gevolg van de onzekerheden stijgen de benzineprijzen tot recordhoogtes. In Nederland kost euro-benzine sinds vandaag 1,70 euro. 
De Spaanse regering wil automobilisten dwingen minder hard te rijden om zo het gebruik van benzine tijdelijk terug te dringen. Door de maatregel zou Spanje 1,4 miljard euro kunnen bezuinigen op de olie-importen. In ruil voor het verlagen van de snelheidslimiet worden de treinkaartes ook tijdelijk vijf procent goedkoper. De maatregelen blijven tot de zomer van kracht.
In Nederland is sinds vorige week de proef begonnen om 130 km per uur te rijden op enkele speciaal aangewezen snelwegen, zoals de Afsluitdijk.

Deel dit artikel