Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Spanjaarden verder met illegale betoging

Home

MADRID - Ruim twintigduizend betogers hebben hun bezetting van een groot plein in Madrid zaterdagochtend voortgezet, ondanks een verbod van de autoriteiten. De Spaanse Kiesraad had de betoging tegen de hoge werkloosheid verboden, omdat er zondag verkiezingen zijn. In Spanje is het verboden te demonstreren in een weekeinde met verkiezingen.

Het Puerta del Solplein en zijstraten daarvan in de Spaanse hoofdstad is sinds 15 mei het centrum van protesten tegen de massale werkloosheid. Spanje heeft het hoogste werkloosheidspercentage van de EU: ruim 21 procent.

Toen de klok middernacht sloeg, hielden de betogers een minuut stilte en barstten daarna in gejuich uit. ''Nu zijn we illegaal'', riepen ze. ''Het volk zal nooit verslagen worden.'' Minister Alfredo Perez Rubalcaba (Binnenlandse Zaken) zei vrijdag dat de politie de wet zal handhaven, maar ''op een proportionele wijze''. (ANP)

Lees verder na de advertentie
(EPA)

Deel dit artikel