Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Spaanse politie rolt dopingnetwerk op

Home

redactie

© afp

Met de aanhouding vandaag van tien verdachten in Madrid en Barcelona denkt de Spaanse politie een dopingnetwerk te hebben opgerold. Mogelijk volgen er nog meer arrestaties.

De groep zou al in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 zijn begonnen met de handel in verboden prestatiebevorderende middelen, waaronder anabolica, groeihormoon, epo en cera. Positieve tests tijdens onder meer de Ronde van Portugal 2009, de Vuelta 2010 en de Spaanse kampioenschappen atletiek van datzelfde jaar zetten de politie op het spoor.

Met het oog op de komende Zomerspelen in Londen werd besloten in te grijpen. Een Spaans-Colombiaanse arts zou de spil zijn. Hij werd al op 5 maart aangehouden op het Madrileense vliegveld Barajas met dopingproducten in zijn bezit. De man zou in tal van landen sporters hebben voorzien van deze middelen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie