Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Spaanse en Italiaanse rentes dalen scherp

Home

Update

De rentes op 10-jarige Spaanse en Italiaanse staatsobligaties liepen maandag in de loop van de ochtend weer op, nadat ze in de vroege handel waren gedaald in reactie op de Griekse verkiezingsuitslag.

De Spaanse rente overtrof met een stand van 7,11 procent zelfs het percentage van 7,01 procent dat vorige week werd bereikt. Het rendement op de obligaties beweegt tegengesteld aan de waarde van het schuldpapier.

De Italiaanse rente steeg tot 6,06 procent, nadat deze eerder zakte tot zo'n 5,9 procent. Vorige week bereikte de Italiaanse rente nog een piek van 6,3 procent.

Meer slechte leningen
Spaanse banken hadden in april 153 miljard euro aan slechte leningen in hun kredietportefeuilles, 8,72 procent van het totaal. Dat blijkt uit gegevens die de Spaanse centrale bank maandag bekend heeft gemaakt.

Het percentage slechte leningen was sinds april 1994 niet zo hoog. In maart stond het nog op 8,37 procent. Veel Spaanse banken verkeren in moeilijkheden. Door de diepe crisis op de vastgoedmarkt hebben zij grote verliezen geleden.

De malaise in de Spaanse bankensector zorgt voor veel onrust op de financiële markten. De regering van het Zuid-Europese land liet onlangs weten dat zij een beroep doet op Europese noodhulp om de banken van nieuw kapitaal te voorzien.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie