Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Spaans paspoort voor Argentijn Messi

Home

(Novum/Infostrada) - Lionel Messi mag eindelijk in de Primera División voor het eerste elftal van FC Barcelona uitkomen. De club maakte maandag op zijn website bekend dat de Argentijnse international een Spaans paspoort heeft gekregen. Daarmee geldt het achttienjarige supertalent niet langer als speler van buiten de Europese Unie.

Spaanse clubs mogen in de nationale competitie slechts drie spelers van buiten Europa opstellen. Met Samuel Eto'o (Kameroen), Ronaldinho (Brazilië) en Rafael Márquez (Mexico) heeft de ploeg van Frank Rijkaard al drie niet-Europese dragende spelers.

De in het Argentijnse Santa Fe geboren Messi verhuisde op zijn dertiende jaar naar Barcelona, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Hij maakte in oktober 2004 tegen Espanyol al zijn debuut in de hoofdmacht, maar de Spaanse bond lag dit seizoen dwars vanwege de paspoortkwestie. In de Champions League speelde Messi dit seizoen wel al met Barça tegen Shakhtar Donetsk. Afgelopen zomer werd Messi als speler voor Argentinië onder 20 topscorer van het WK -20 in Nederland. Inmiddels kwam hij ook al uit voor de Argentijnse hoofdmacht.

Deel dit artikel