Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

SP: Inspectie moet ingrijpen bij VUmc

Home

Archieffoto © ANP

De SP vindt dat er ingegrepen moet worden in het conflict tussen artsen van het VUmc. 'Als de raad van bestuur niet ingrijpt, dan moet de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat doen', aldus Kamerlid Renske Leijten vrijdag. Ze reageerde daarmee op een onderzoek naar de kwestie, dat in handen is van het radioprogramma Argos.

'In december vorig jaar vroeg ik de minister om opheldering over onderlinge ruzies tussen artsen op de longafdeling en op de intensive care. Toen stelde zij dat het goed ging en dat de inspectie de vinger aan de pols hield. Vandaag horen we dat patiënten door de onderlinge ruzie ernstig risico lopen. Dat kan niet', laat Leijten weten.

Argos meldde vrijdag dat door de knallende ruzie tussen artsen en chirurgen patiënten mogelijk gevaar lopen. Door de ruzie communiceren de medici onderling slecht. Bemiddeling, onder meer van de raad van bestuur, sorteert geen effect. Volgens het radioprogramma ligt aan het conflict ten grondslag dat gelovige chirurgen, die de scepter zwaaien bij het VUmc, macht verliezen aan ongelovige beroepsgenoten.
Het programma wordt zaterdag uitgezonden.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie