Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Soundtrack van de Arabische revolutie

Home

SASKIA BOSCH

Cd's van muzikanten die tijdens de Arabische revoluties in hun songs de politieke situatie becommentariëren, zijn in Nederland moeilijk te verkrijgen. Daarom is het mooi dat er in de Rough Guide-serie de cd 'The rough guide to Arabic Revolution' is verschenen. Het album bestaat uit twee cd's, een compilatiealbum en een bonus-cd met nummers van de Egyptische zanger Ramy Essam die met zijn liedjes op het Tahrirplein de juiste snaar wist te raken bij de demonstranten.

Net als iedere compilatie is ook deze plaat niet compleet en ontbreekt een aantal belangrijke zangers. Daarnaast komen artiesten uit Egypte, Tunesië, Libië en de Palestijnse gebieden uitgebreid aan bod, maar schitteren zangers uit Syrië of de Golfstaten bijvoorbeeld door afwezigheid. Toch biedt het album een goede introductie op de Arabische revolutiemuziek, waarbij ook de vrouwen niet zijn vergeten met songs van de Tunesische Emel Mathlouthi en de Libanese May Matar. Bovendien laat de cd horen hoe breed Arabische muziek anno nu is, met nummers die uiteenlopen van Arabisch tot rock en hiphop.

POP Diversen

The rough guide to Arabic Revolution (Music&Words)

***

Deel dit artikel