Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Somaliërs opgelucht, maar hebben veel vragen

Home

De Somaliërs in Nederland zijn opgelucht over de uitspraak van de Raad van State dat minister Gerd Leers (Asiel) geen Somalische asielzoekers terug mag sturen naar hun land. 'Wij zijn blij. Maar we hebben ook nog veel vragen hoe het nu verder met ons moet', laat een woordvoerder van de groep dinsdag weten.

De uitspraak van de Raad van State maakt volgens de woordvoerder nog eens goed duidelijk dat de stad Mogadishu gevaarlijk is. 'De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft steeds gezegd dat het allemaal wel meevalt. Dat klopt niet.'

Na de ontruiming in mei van het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers in Ter Apel, is een grote groep Somaliërs in de asielzoekerscentra van Ter Apel en Vught ondergebracht. 'We moeten ons 5 dagen per week melden en we mogen de gemeente niet uit. Hoe gaat het verder met ons nu ook de rechter zegt dat we niet terug kunnen?'

De woordvoerder hoopt dat minister Leers nu met een afdoende oplossing komt.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie