Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Slob vraagt vertrouwen leden in embryokwestie

Home

(Novum) - Fractievoorzitter van de ChristenUnie Arie Slob heeft zaterdag tijdens het partijcongres het vertrouwen van de leden gevraagd over de veelbesproken embryoselectie. "Ik vraag u wel ons het vertrouwen en de ruimte te geven om te zoeken naar een oplossing die óók de steun van de ChristenUnie kan krijgen."

De twee coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie staan sinds een paar weken lijnrecht tegenover elkaar in de kwestie rond de verruiming van de criteria voor embryoselectie. Partijleider van de ChristenUnie en vicepremier André Rouvoet dwong staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA) haar voornemen terug te nemen om embryoselectie voortaan ook toe te staan bij vrouwen die lijden aan erfelijke borst- en darmkanker.

Binnen het kabinet wordt momenteel koortsachtig gezocht naar een oplossing. Slob wees in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle leden van zijn partij terecht die menen dat de ChristenUnie beter niet in het kabinet had kunnen stappen. "Dacht u echt dat als de ChristenUnie niet in de regering had gezeten, de brief over embryoselectie door het kabinet zou zijn hernomen?"

Hoe de strijd rond de embryoselectie wordt beslecht, weet Slob nog niet. "De deur volledig in het slot gooien is, zo reëel moeten we zijn, geen optie. Maar de deur wagenwijd open laten staan, zoals de situatie is, ook niet. Binnen die bandbreedte zullen we tot een oplossing moeten komen met PvdA en CDA."

Deel dit artikel