Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Slob maant CDA en PvdA tot rust bij ontslagrecht

Home

(Novum) - De coalitiepartijen CDA en PvdA moeten het hoofd koel houden bij de onderhandelingen over de versoepeling van het ontslagrecht. Die oproep deed fractievoorzitter in de Tweede Kamer Arie Slob (ChristenUnie) zaterdag tijdens het ledencongres van zijn partij in Zwolle.

Binnen de coalitie heerst al maanden verdeeldheid over de versoepeling van het ontslagrecht. Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) wil dat ontslag niet meer vooraf wordt getoetst door de rechter. Dat zou ervoor zorgen dat werkgevers gemakkelijker mensen aannemen. Coalitiepartner PvdA verzet zich hiertegen.

Voor de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle, waar de leden van de ChristenUnie bijeenkomen, werd actie gevoerd door tegen de plannen van Donner. "Het is volgens mij voor het eerst dat bij een congres van de ChristenUnie actie wordt gevoerd", zei Slob. Hij riep CDA en PvdA op om vanuit de inhoud te blijven redeneren. "Geen hakken in het zand, niet persoonlijke reputaties verbinden aan een lastig vraagstuk, maar vanuit de inhoud naar een oplossing zoeken"

Hoewel zijn partij geen mandaat heeft gegeven voor een ingrijpende verbouwing van het ontslagstelsel ziet Slob ziet wel mogelijkheden tot verbeteringen. Het is mogelijk om het bestaande stelsel te vereenvoudigen, tegelijk de rechtsbescherming overeind te houden en om prikkels in te bouwen om na ontslag snel mensen aan een nieuwe baan te helpen, hield hij de leden voor. "Wij zullen het struikelblok niet zijn."

Deel dit artikel