Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Sigrid Koetse ridder in de orde van Oranje Nassau

Home

AMSTERDAM (ANP) - De actrice Sigrid Koetse is ridder in de orde van Oranje Nassau geworden. Staatssecretaris Nuis van cultuur heeft haar de versierselen gisteravond in de Stadsschouwburg in Amsterdam opgespeld na afloop van de voorstelling 'Een subtiel evenwicht'. Bij de feestelijke bijeenkomst was ook burgemeester Patijn aanwezig.

Koetse kreeg de onderscheiding omdat zij veertig jaar aan het Nederlands toneel is verbonden. Sinds de oprichting van Toneelgroep Amsterdam (TGA) in 1987 is Koetse vast verbonden aan het gezelschap. Voor haar rol in Bakeliet (1987), geregisseerd door Gerardjan Rijnders, kreeg ze de Theo d'Or. Koetse, geboren in 1935 in Haarlem, begon haar carrière in 1955 bij de Nederlandse Comedie. Na een seizoen bij de Haagsche Comedie werkte ze tot 1968 bij toneelgroep Ensemble. Toneelgroep Theater en het Amsterdams Toneel waren haar volgende werkkringen.

Deel dit artikel