Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

SGP vraagt geld voor campagne tegen vreemdgaan

Home

Redactie

Kees van der Staaij van de SGP. © anp

De SGP roept mensen op geld te geven voor een publiekscampagne tegen overspel. Met teksten op billboards door heel Nederland wil de partij reclame maken voor trouw in relaties, kondigde partijleider Kees van der Staaij maandagavond aan in het televisieprogramma Pauw.

Ook komt er een website waarop wordt verwezen naar adviezen om relaties 'te verfrissen en te versterken'. Van der Staaij wil de campagne financieren via crowdfunding. Hij denkt 150.000 euro nodig te hebben. Maar het liefst heeft hij twee of drie keer zoveel om een 'helder en krachtig maatschappelijk tegengeluid' te geven.

De SGP keerde zich eerder tegen reclames voor vreemdgaan van vooral datingsites als Second Love. De partij waarschuwt dat overspel veel schade en leed veroorzaakt.

'Het afkeuren van overspel in het huwelijk is een politiek taboe, terwijl overspel zoveel kinderen en relaties beschadigt. Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen om je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen', aldus Van der Staaij in een toelichting.

In Pauw deed hij alvast een suggestie voor een slogan: 'Je bent een rund als je met je relatie stunt'.

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel