Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Serie over watersnood veroorzaakt run op zandzakken

Home

Hans Marijnissen

© anp

Ze zijn niet aan te slepen. De zes afleveringen van de goed bekeken tv-serie 'Als de dijken breken' hebben een ware run veroorzaakt op geweven zandzakken die als waterkering kunnen worden gebruikt.

Gelukkig had Jeroen Klaassen van de 'Prep-shop' in de Bommelerwaard net een hele pallet binnengekregen, maar hij heeft inmiddels een tweede moeten bestellen.

Een paar jaar geleden werd Klaassen nog wat meewarig aangekeken als hij zei dat hij 'prepper' was. Een prepper (van het Engelse werkwoord to prepare) is iemand die zich voorbereidt op een noodsituatie. Bij een natuurramp als een overstroming, een lange storing van wat vroeger nog de 'nutsvoorzieningen' heette, of sociale onrust, kunnen preppers voor zichzelf zorgen. Klaassen runt een online winkel waar producten kunnen worden besteld die bij een ramp van pas komen. Sinds 'Als de dijken breken' waarin een watersnood in Nederland en België wordt verfilmd, is zijn omzet met maar liefst dertig procent gestegen.

In de onlinewinkel zijn de belangrijkste benodigdheden te koop, zoals een Spasciani volgelaatsmasker tegen besmettelijke ziekten, een opwindbare radio voor als de stroom uitvalt maar de rampenzender niet (ook voor de korte band), en gedroogde spaghetti Bolognese die maar liefst 25 jaar goed blijft. En sinds kort dus die zandzakken. Volgens Klaassen zijn ze van robuust geweven polypropyleen en hebben deze in tegenstelling tot jute zakken een veel langere levensduur. Plastic zakken zijn onbruikbaar omdat die uitscheuren onder het gewicht zo'n 15 kilo zand. De zakken van Klaassen (10 stuks met koordsluiting voor maar €9,95) kunnen ná het hoge water gewoon worden leeggeschud en opgevouwen tot de volgende vloed.

Lees verder na de advertentie
Sinds de televisieserie 'Als de dijken breken' is zijn omzet met maar liefst dertig procent gestegen.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie
Sinds de televisieserie 'Als de dijken breken' is zijn omzet met maar liefst dertig procent gestegen.