Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Serge-Henri Valcke getraumatiseerd door overval

Home

(Novum) - Serge-Henri Valcke heeft een trauma opgelopen door een overval die twee jaar geleden op hem is gepleegd in Zuid-Afrika. "Ik ben op straat beroofd door drie mannen die met een mes op me afkwamen", onthult de acteur in het tijdschrift Linda. "Tot nu toe zijn er maar weinig mensen die dit weten, zelfs mijn ouders heb ik het niet verteld."

De 61-jarige acteur vindt het tijd over het voorval te praten. Hij is door de gebeurtenis anders in het leven gaan staan. Serge-Henri is angstiger geworden. "Ik kom niet graag op straat en zie mijn huis als laatste veilige haven. Als mensen mij onverwachts aanraken, schrik ik", vertelt hij in het blad. "Er zijn zichtbare en onzichtbare littekens die mij elke dag aan het voorval herinneren."

Valcke, bekend door rollen in tv-series als In de Vlaamse pot en Baantjer, heeft onlangs hulp gezocht om zijn trauma te verwerken. "Ik vind mezelf niet zielig, maar ik wil er wel graag mee leren omgaan. Daarom ben ik nu in behandeling."

Deel dit artikel