Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Selexyz-vestigingen krijgen weer hun originele naam (plus 'De Slegte')

Home

Redactie

© anp

De naam Selexyz zal binnenkort van de gevels van winkels van de overgenomen boekenketen verdwijnen. ProCures, het bedrijf dat deze maand de noodlijdende boekhandel overnam, maakte de nieuwe naam van de boekhandels bekend. De naam Selexyz wordt vervangen door de oorspronkelijke naam van de winkel, achter die naam wordt 'De Slegte' toegevoegd.

Dat vertelde directeur Paul Dumas van ProCures, het bedrijf achter tweedehandsboekenhandelaar De Slegte, op Radio BNR. Zo zal ik Amsterdam de boekenzaak 'Scheltema De Slegte' gaan heten, licht Dumas toe. De winkel in Rotterdam heet voortaan 'Donner De Slegte'.

'Het is een redelijke puzzel geweest. Selexyz is moeilijk te schrijven en de naam is niet goed geladen. Maar in Amsterdam weet iedereen waar Scheltema voor staat, hetzelfde geldt voor De Slegte', legt Dumas vrijdag op BNR uit. 'Selexyz valt dus af en De Slegte wordt achteraan geplakt.'

Boekhandel Selexyz vroeg in maart dit jaar surseance van betaling aan. De groep van 15 boekwinkels kampte al enige tijd met financiële problemen en moest in 2011 reorganiseren.

Deel dit artikel