Schuldeisers claimen 118 miljoen bij Heja

home

© ANP

Meer dan 150 schuldeisers zeggen in totaal nog 118 miljoen euro tegoed te hebben van de failliet verklaarde Bredase projectontwikkelaar Heja. Curator Thijs Schraven schrijft dat in zijn eerste verslag over het faillissement. Het gaat vooral om aannemers en banken die zich bij hem met vorderingen hebben gemeld.

Schraven legde vandaag uit dat de totale schuld een vertekend beeld geeft, omdat Heja nog veel onroerend goed bezit. Hij waarschuwde tegelijk dat er ongetwijfeld nog een flink verlies dreigt voor de schuldeisers.

NAC
Onder de schuldeisers zijn ook de gemeenten Breda en Eindhoven en voetbalclub NAC. Breda zegt 1,9 miljoen euro tegoed te hebben, NAC 1,2 miljoen euro en Eindhoven een half miljoen. De Belastingdienst claimt bijna 2 miljoen euro.

Over de oorzaak van het faillissement schrijft Schraven niets. Eerder noemde hij de economische malaise in de vastgoedmarkt als een reden. Heja bouwde onder meer aan een grote woonflat bij het Philips Stadion in Eindhoven en bij het gebied rondom het NAC-stadion in Breda.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie