Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Schrijver Aristide von Bienefeldt overleden

Home

© Twitter.com/AristideVonB

Schrijver Aristide von Bienefeldt, een pseudoniem van Rijk de Jong, is vrijdag op 56-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn uitgeverij Marmer. De auteur was al enige tijd ziek.

Von Bienefeldt debuteerde in 2002 met zijn roman Bekentenissen van een stamhouder, 'een tragikomische roman over de herenliefde'. De naam leidde tot speculaties over de werkelijke identiteit van de schrijver. Sommigen dachten dat Arnon Grunberg dit pseudoniem hanteerde. Als Von Bienefeldt deed hij voorkomen alsof zijn geboortejaar 1964 was. Als Rijk de Jong is hij echter geboren op 24 oktober 1959, zegt de uitgever.

Von Bienefeldt schreef daarna nog enkele romans, waaronder Een beschaafde jongeman, Leer mij Walter kennen en De zus die Anna Magnani niet was. In 2011 verliet hij zijn uitgeverij Meulenhoff en vond hij onderdak bij uitgeverij Marmer, waar hij onder zijn eigen naam publiceerde. Binnenkort verschijnt de novelle Hotel Malinconia, de laatste, postume uitgave.

Deel dit artikel