Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

School blundert met informeren gezakten

Home

© Archieffoto ANP

Een blunder van het Emelwerda College in Emmeloord heeft er voor gezorgd dat een deel van de gezakte leerlingen al voor het gevreesde telefoontje wist dat ze hun eindexamen niet hadden gehaald. Sectordirecteur Anne Leijenaar gaf vandaag toe dat de uitslagen te vroeg op internet te vinden waren.

De gezakte leerlingen van havo en vwo zouden donderdag tussen 3 en 4 uur worden gebeld, maar leerlingen ontdekten dat de uitslagen voor die tijd al op een verborgen deel van de schoolwebsite stonden. De school haalde de pagina snel offline, maar op dat moment vlogen de namen van de gezakten al over Twitter, ping en WhatsApp.

De leerlingen konden de uitslagen inzien door simpelweg www.emelwerda.nl/geslaagden in te typen. De school had de pagina met namen vast klaargezet voor publicatie, maar wist niet dat de lijst ook al daadwerkelijk bekeken kon worden. 'We vinden het erg jammer dat het zo gegaan is", aldus Leijenaar. Volgens de directeur gaat de lijst volgend jaar pas online nadat iedereen is ingelicht.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie