Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Scapino in school alsnog gered

Home

Van onze kunstredactie UTRECHT - Het Nederlands Instituut voor kultuureducatie te Utrecht neemt per 1 januari van het komend jaar de activiteiten van de stichting 'Scapino in school' over. De stichting ging in september failliet.

Met de overname garandeert het Utrechtse instituut, voorheen bekend als het LOKV, niet alleen de dansprojecten die het Scapino ballet op scholen organiseerde, maar ook de werkgelegenheid van de elf dansdocenten, die de workshops verzorgden. 'Scapino in school' organiseerde vooral eendaagse projecten voor leerlingen van lagere en middelbare scholen. In een dag kregen de leerlingen de eerste beginselen van de dans bijgebracht om vervolgens een voorstelling te maken. Scapino in school organiseerde jaarlijks ruim 200 projecten.

Als Scapino het niet redde, waarom heeft het LOKV/Nederlands Instituut voor kultuureducatie dan toch de stichting overgenomen? Coördinator impresariaat Joseefke Brabander: “Wij willen dit graag doen omdat de activiteiten nauw aansluiten bij de onze. We kunnen het doen, omdat onze organisatie groter is en de kosten relatief lager zijn. Wij denken dat wij het totale project kostendekkend kunnen houden.” Extra subsidie valt er niet te verwachten; Scapino in school was een zelfstandig stichting die zonder overheidssteun werkte.

Deel dit artikel