Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Satirische website: Verzin zelf een smeuïg EO-programma

Home

Van onze redactie religie & filosofie

De satirische website Goedgelovig.nl roept surfers op om ideeën aan te dragen voor EO-programma’s. De makers van de site zijn zelf van orthodoxe snit en zeer begaan met de omroep.

De EO struikelt al een half jaar telkens over kritiek van de achterban op de koers en keuzes van de oproep; zo moest de directie onlangs het aangekondigde programma ’Loopt een man over het water’ afblazen, dat zou worden gepresenteerd door Arie Boomsma.

Goedgelovig.nl steunt doorgaans de progressievere flank van evangelisch Nederland. „We kunnen uitgebreid klagen dat de EO te weinig moed heeft om experimentele programma’s door te zetten als de achterban te weinig Visie heeft, maar we kunnen de EO ook een handje helpen met creatieve TV-formats die achterban-proof zijn of de achterban subtiel het vuur aan de schenen leggen”, meldt de site.

De makers, die zich hardnekkig in anonimiteit hullen, willen de programmavoorstellen (’satirisch, missionair en experimenteel’) over een week aan de EO-directie aanbieden.

Op de site staan inmiddels enkele suggesties voor formats, zoals ’De achterban kan er ook wat van’. „Een verborgen camera-programma waarin we brievenschrijvers naar de EO volgen wanneer ze voordringen in de rij, stiekem de krant van de buren stelen en op zondag de auto (laten) wassen.”

Deel dit artikel