Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Sarkozy neemt afscheid van kabinet

Home

Nicolas Sarkozy gisteren tijdens de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog © afp

Zes dagen voor de machtsoverdracht aan François Hollande heeft de Franse president Nicolas Sarkozy afscheid genomen van zijn regering. Sarkozy ontving het kabinet en premier François Fillon woensdagmorgen voor een laatste officiële zitting in het Elysée, de residentie van de president.

Tijdens de zitting werd onder meer teruggeblikt op de afgelopen vijf jaar. De regering van Fillon bestaat uit 24 ministers en 8 staatssecretarissen. Bekendste gezichten waren minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé en minister van Financiën François Baroin.

Sarkozy die zondag de presidentsverkiezingen verloor, draagt dinsdag officieel het presidentschap over aan Hollande. De socialist wil nog dezelfde dag zijn premier benoemen. Grote favoriet is fractieleider Jean-Marc Ayrault in de Assemblée Nationale, de Franse Tweede Kamer.

De 62-jarige Ayrault was voorheen leraar Duits en heeft goede banden met politici in Duitsland, de andere grootmacht binnen de Europese Unie.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie