Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Santorum roept op te gaan eten bij 'anti-homo-fastfoodketen'

Home

Redactie

Een regenboogvlag wordt voor de deur van een Chick-fil-A restaurant omhoog gehouden. © afp

De Amerikaanse fastfoodketen Chick-fil-A is het middelpunt geworden van de strijd over het homohuwelijk. Nadat de top van de keten zich tegen het homohuwelijk uitsprak, hebben Rick Santorum en Mike Huckabee, die meedongen naar de Republikeinse kandidatuur voor het presidentschap, Amerikanen die 'traditionele waarden' steunen, opgeroepen juist daar een kipburger te gaan eten. Voorstanders van het homohuwelijk hebben homostellen gevraagd vrijdag naar een zaak van de keten te gaan en elkaar daar uitgebreid te zoenen.

Chick-fil-A staat bekend om zijn christelijke achtergrond. Bestuursvoorzitter Dan Cathy steunt organisaties die strijden tegen het homohuwelijk met miljoenen dollars. Tijdens een interview zei hij 'erg achter het gezin, in de bijbelse definitie van het woord' te staan.

Sindsdien is het drukker dan ooit in een filiaal van de keten in Alabama, vertelt een werknemer tegen de Huffington Post. Woensdag, een dag die door Huckabee was uitgeroepen tot 'Chick-fil-A-waarderingsdag', stonden de rijen tot ver op het parkeerterrein.

'Wat mij betreft is het homohaters-dag', zegt Andrew, een homoseksuele werknemer die niet wil dat zijn achternaam bekend wordt, omdat hij bang is ontslagen te worden. 'Het is erg deprimerend.'

Een andere homoseksuele jongen uit Atlanta, schrijft in een e-mail dat het een moeilijke tijd is om voor Chick-fil-A te werken. 'Aan de ene kant heb je klanten die vertellen hoe blij ze zijn dat wij geen tenminste flikkers steunen, zodat zij in alle rust kunnen eten. En door anderen word ik een conservatieve, homofobe, religieuze fanaat genoemd.'

Via Twitter en Facebook hebben duizenden Amerikanen laten weten nooit meer een voet in een van de ruim 1600 Chick-fil-A-zaken te zetten. De burgemeesters van steden als Boston en San Francisco hebben zich openlijk afgevraagd of de keten in hun stad nog iets te zoeken heeft. 'Het meest nabije filiaal is ruim 60 kilometer weg en ik stel voor dat dat zo blijft', zei de burgemeester van San Francisco.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie