Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Samsom: Zorreguieta kan bij inhuldiging

Home

Prinses Maxima en haar vader tijdens de doopplechtigheid van prinses Alexia. © ANP

PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat de vader van prinses Máxima, Jorge Zorreguieta, aanwezig moet kunnen zijn bij de inhuldiging van prins Willem-Alexander tot koning.Samsom zei dat dinsdagavond tijdens het lijsttrekkersdebat in het Amsterdamse theater Carré. De PvdA-leider zei dat het besluit tegen die tijd moet worden genomen, maar 'ik denk op dit moment dat dit zou moeten kunnen', voegde hij eraan toe.

Vorig jaar oktober sprak de PvdA-fractie zich nog tegen de aanwezigheid van Zorreguieta uit. Een jaar daarvoor had toenmalig PvdA-leider Job Cohen nog gezegd dat Zorreguieta 'misschien' bij de troonswisseling aanwezig kon zijn.

Zorreguieta was minister van Landbouw in het regime van de Argentijnse dictator Videla. Tijdens die periode verdwenen er veel tegenstanders van het bewind spoorloos. SP en GroenLinks keerden zich al eerder tegen de aanwezigheid van Zorreguieta bij officiële gelegenheden. Vanwege zijn omstreden verleden mocht Zorreguieta niet de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima bijwonen. Hij mag wel privébezoeken afleggen aan zijn dochter en kleinkinderen.

Lees verder na de advertentie
Diederik Samsom. © anpHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie