Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Samsom blijft tussenformatie met CDA en D66 afwijzen

Home

Redactie

PvdA-leider Diederik Samsom en vicepremier Lodewijk Asscher tijdes de politieke ledenraad in de Utrechtse Jaarbeurs, over de cijfers van het Centraal Planbureau. © anp

PvdA-leider Diederik Samsom wil geen tussenformatie, waarbij de coalitie van PvdA en VVD zou worden uitgebreid met CDA en D66. Hij laat dat weten naar aanleiding van pleidooien van enkele prominente PvdA'ers in het AD van donderdag.

'Deze coalitie streeft naar brede samenwerking. Tussen politieke en sociale partners en tussen coalitie en oppositie. Zo vind je voor langere tijd de gedragen oplossingen om uit de crisis te komen', aldus Samsom.

In het AD tonen senator Han Noten en de oud-ministers Jan Pronk en Bram Peper zich voorstander van een tussenformatie. Eerder deed voormalig VVD-leider Wiegel dat al. Toen al lieten zowel VVD en PvdA als CDA en D66 weten daar niets voor te voelen. Ze staan nog steeds op dat standpunt.

Overigens lieten CDA-leider Sybrand Buma en D66-voorman Alexander Pechtold deze week ook weten niets te zien in een tussenformatie.

Deel dit artikel