Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Samsom: belastingroute multinationals aanpakken

Home

Redactie

Multinationals die Nederland gebruiken om de belastingdruk in hun eigen land te ontlopen, moeten aan banden worden gelegd. Dat zegt PvdA-leider Diederik Samsom morgen in College Tour (NTR). 'Ik vind het een slecht idee dat Nederland een belastingparadijs is; dat we te weinig belasting heffen op bedrijven die hier niks doen, maar alleen maar hun geld langssluizen', meldt Samsom.

'Ik wil daar iets aan veranderen. Stap voor stap gaan we deze misstand aanpakken.' Dat zegt de PvdA-leider in het programma op de vraag of zijn partij iets wil doen aan de belastingontduiking langs op de Amsterdamse Zuidas gevestigde brievenbusfirma's. Via Nederland worden door multinationals als Apple en Starbucks jaarlijks voor - volgens sommige schattingen - duizenden miljarden euro's doorgesluisd. Daarmee voorkomen ze dat ze in andere landen veel belasting moeten betalen.

Samsom laat verder weten dat het Koninklijk Huis wat hem betreft meer moet inleveren. 'Ik vind in principe dat de belastingvrijstelling van het koningshuis op termijn moet worden afgschaft.' Ook bekent hij dat hij 'nooit een diepe orangist' is geweest. 'Ik heb mezelf zelfs wel eens republikein willen noemen. In mijn hart vind ik dat het staatshoofd niet erfelijk opgevolgd moet worden.'

College Tour is vrijdag om 20.30 uur op Nederland 3 te zien.

Lees verder na de advertentie

Samsom: belastingvrijstelling koningshuis aanpakken


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel